מעולם לא עמד ראש ממשלה בישראל תחת מכבש לחצים כה גדול, כפי שעמד בגין החל מביקור סאדאת בירושלים דרך פסגת קמפ־דייויד בסתיו 1978, וכלה בחתימת חוזה השלום. הספר שלפנינו מתאר כיצד בא הדבר לידי ביטוי במגעים הרבים שהתקיימו בין הצדדים, אשר שיאם היה בוועידת קמפ־דייויד.
מאחורי גדר חשמלית ושרשרת חיילי מארינס חמושים, שבודדו את פסגת קמפ־דייויד מן העולם החיצון, התחוללה במשך 13 ימים דרמה אנושית. תוך ימים ספורים נאלץ בגין לוותר על שדות התעופה ועל היישובים בסיני, וחתם על מסמך, שהכיר בקיום הפלסטינים וזכויותיהם הלגיטימיות, ובצורך בפתרון הבעיה הפלסטינית על כל היבטיה – ויתורים ששום ראש ממשלה לפניו לא היה מעז לעשותם.
שישה חודשים לאחר מכן הזמין קרטר שוב את בגין והעמידו על האחריות שהוא נוטל על עצמו בפגיעה באינטרסים האמריקניים; הוא איים "להסיק מסקנות" ולהטיל את אשמת הכישלון על ישראל. למחרת ויתר בגין ויתורים נוספים, אשר סללו את הדרך לחתימת חוזה השלום. בספר זה נחשפים הסודות הכמוסים ביותר – כולל פרוטוקולים מלאים של שיחות שגזרו את גורל ישראל לדורות הבאים – מהיום שבו פרץ דיין תוך איום בהתפטרות את הפריצה הפלסטינית הראשונה ועד לחוזה השלום עם מצרים.
יואל מרקוס, חבר במערכת הארץ, עקב מקרוב כשליח העיתון בוושינגטון אחר דרך הייסורים לשלום. שעה אחר שעה, יום אחר יום, הוא חושף את מערכת היחסים המורכבת בין בגין לדיין, שהחלה בהסכם סודי ביניהם, והסתיימה בקרע שהביא להתפטרותו של שר החוץ. המחבר מביא פירוט רחב של שיחות חסויות, התייעצויות פנימיות ושיחות בארבע עיניים בין האנשים המרכזיים שחברו למשא ומתן, ומגלה גילויים שונים, ביניהם: מדוע הציע דיין לוייצמן את ראשות הממשלה, איך באמת נולדה יוזמת סאדאת ומדוע סירב סאדאת לדבר עם בגין במשך שנה. נוסף על הסיפור הסודי המרתק של פרק היסטורי חדש, חושף הספר את הדמויות הפועלות ואת מניעיהן, ופותח אשנב להבנת הבעיות הסבוכות שנותרו פתוחות לשנים שיבואו.
הספר כולל את הנוסח המלא של הסכמי קמפ־דייויד והסכם השלום, מפות ותמונות.