ספר זה דן בנושאי מכתב האשראי הדוקומנטרי ומכתב האשראי לערבות ("ערבות בנקאית אוטונומית") מן ההיבט המשפטי והמסחרי מחד גיסא, ומן ההיבט המעשי והעיוני, מאידך גיסא. תמורות חלו בתחום הנדון הן בעולם והן בארץ, כגון מהדורה חדשה של הכללים האחידים החלים על אשראים דוקומנטריים ואשראים לערבות (UCP), הכוללת חידושים ולעתים אף שינויים מהותיים לעומת קודמתה. בישראל גבר עיסוקם של בתי־המשפט בסוגיות מתחום האשראים הדוקומנטריים, נתווספו ואף חודשו הלכות. כל אלה זכו להתייחסות במהדורה הנוכחית של הספר. היבואן והיצואן ימצאו בספר פירוט של סוגי האשראים הדוקומנטריים והשיקולים המנחים בבחירת אמצעי תשלום אלה; באילו תנאים כדאי להשתמש בהם? אל מי לפנות וכיצד להפעילם?
הבנקאי ימצא פירוט של הכללים השונים החלים על התקשרות עם לקוחות, עם מוטבי האשראי ועם בנקים אחרים הנוטלים חלק בעסקה. למשפטן מוגש דיון מפורט ביחסים המשפטיים הכרוכים באמצעי תשלום אלה: הזכויות, החובות וסוגי האחריות והביטחון שהם מקנים או מקיימים; התרופות העומדות לרשות הצדדים; מקורות הדין החל על מכתבי האשראי וסיווגם במסגרת המשפט הישראלי. כן נדונה בספר סוגיית עיקולם של כספי מכתב האשראי על־ידי מבקש האשראי ועל־ידי צד שלישי וסוגיית הקיזוז והסברוגציה. בין נספחי הספר מצויים הנוסח האחרון השלם והמעודכן של ה־UCP, וטבלת השוואה בינו לבין הנוסח הקודם.
דוד מ' ששון – משפטן ומורה בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל־אביב ובבית־הספר למשפטים של המכללה למינהל. משמש יו"ר המועצה האקדמית של המכללה לסחר בינלאומי.
כיהן בעבר כעורך ראשי של ה־Journal of Maritime Law & Commerce, שירת בתפקידים שונים בבנק העולמי וכפרופסור באוניברסיטת ג'ורג'טאון בוושינגטון. מחברם של ספרים ומאמרים רבים בנושאי סחר בין־לאומי, לרבות הספר CIF& FOB Contracts.
מאיר יפרח – משפטן. מכהן מאז 1993 כשופט של בית־משפט השלום. בוגר הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל־אביב. עורך המדור המשפטי ברבעון לבנקאות. טרם מינויו לכהונת שופט שימש רשם של בית־משפט השלום ועסק בעריכת־דין.
אורלי שנקר – משפטנית, בוגרת הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל־אביב.