פתחי דברים - מאת ש"י עגנון - הוצאת שוקן - Schocken

פתחי דברים

שלושה־עשר הסיפורים המכונסים בספר זה מספרים על דורות שונים בארץ־ישראל, ובהם יהודים חרדים מן היישוב הישן, עסקנים, סופרים ונשים מימי העלייה השנייה, יהודים לפני גירושם בידי היטלר מגרמניה ואחרי עלייתם לארץ – ולצדם רבים מבני היישוב בימי המנדט הבריטי ובשנים הראשונות של מדינת ישראל; אחדים מהם מכרים ותיקים מתמול שלשום, משירה ומעידו ועינם.
בסיפור המרכזי, "כנגן המנגן", מעלה עגנון דמויות מן היישוב בירושלים וביפו לפני מלחמת העולם הראשונה, שאינם אישי מופת וגיבורים, כי אם עסקנים, נשים עזובות, זעיר־בורגנים וסופרים קרתניים, שעגנון אינו חוסך מהם את שבט הסאטירה שלו.

ש"י עגנון חתן פרס נובל לספרות לשנת 1966.


אפשרויות רכישה:
מחיר
מחיר באתר
99.00 ₪
99.00 ₪
84.00 ₪
הוסף לסל
סה"כ 99.00 ₪
* ניתן לקרוא ספרים דיגיטלים במחשב, בסמרטפון ובטאבלט. קריאה בסמרטפון ובטאבלט נעשית על ידי הורדת קובץ PDF מוגן ופתיחתו באפליקציה של הוצאת שוקן אותה מורידים מחנות היישומים (AppStore או GooglePlay). הקריאה במחשב נעשית בספר מקוון - נדרש קישור לאינטרנט. לא ניתן לקרוא בקינדל. הספר הדיגיטלי הוא בפורמט PDF מוגן ולא EPUB.
מן הביקורת

"אף פעם לא ידענו שלסופר הגדול שלנו היה כל כך הרבה חוש הומור וחוש ביקורת ובאיזה נועם ושנינות הוא ידע להעביר לקוראיו את המסר הזה."

טלילה ניר, ידיעות אילת

רחלי אידלמן, מו"לית הוצאת שוקן, בראיון בתכניתו של גואל פינטו לציון 50 שנה לפטירתו של ש"י עגנון (החל מדקה 6:19):

https://omny.fm/shows/gam-ken-tarbut-2/17-2-2020

שם הספר: פתחי דברים
שם הספר בלועזית: Prologues
הוצאה לאור: הוצאת שוקן
בשיתוף עם: מבצע לעידוד השוהים בבידוד
נושאים:
הופעה: 2001
שפה: עברית
כריכה: רכה
דאנאקוד: 40-51516
דאנאקוד דיגיטלי: 40-9051516
ISBN: 965-19-0533-6
פורמט: 13.5X21
מס' עמודים: 238
משקל: 285 גרי

ספרים נוספים של אותו מחבר / עורך